Logo

florbal

Věřil jsem, že si to pohlídáme, hlásí brankář Strážnický

Vítkovičtí florbalisté slaví první místo také v dorostenecké kategorii. A jak tuto výhru hodnotí jejich brankář Adam Strážnický?

Jedním ze stavebních kamenů vítkovického úspěchu ve finále kategorie dorostenců byl jejich brankář Adam Strážnický. Jak tedy ze svého pohledu hodnotí tohle ostravské derby? "Šli jsme do toho s tím, že nesmíme dělat žádné velké chyby a musíme hrát zodpovědně odzadu. Věděli jsme, že MVIL bude motivovaný vyhrát, protože se do takových zápasů tak moc nedostává. Byla to pro ně velká šance, což pro nás znamenalo, že nám to nebudou chtít dát zadarmo. Nakonec jsme to ale zvládli, jen škoda těch dvou gólů, co jsme dostali. Nejdůležitější je ale samozřejmě výhra," těší jej zpětně.

Společně se svým kolegou v brankovišti držel Adam Strážnický čisté konto až do 34. minuty, pak jej však překonali Jakub Kocián a Matěj Melčak a skóre bylo rázem 4:2. "Jeden z těch gólů byl podle mě dost zbytečný, ale věřil jsem, že si to pohlídáme i tak. Stále jsme přece jen měli dvoubrankový náskok," hlásí.

A co jeho týmu v zápase s městským rivalem dělalo největší potíže? "Nejtěžší byly jejich přesilovky a také jejich napadání, které nám dělalo dost velký problém," uzavírá.

Partneři turnaje