Logo

florbal

Úvodní ročník ostravských her je na spadnutí

V úterý 26.5.2022 proběhla tisková konference k prvnímu ročníku mezinárodního florbalového turnaje mládeže - Ostravských her. Ty se odehrají již tento víkend a to od pátku 27. května do neděle 29. května.

„Na první ročník se nám podařilo dostat 118 družstev, z toho dva polské a tři slovenské týmy, což pro zahájení není vůbec špatný výsledek, naopak to hodnotím velmi kladně,“ pochvaluje si jednatel her Pavel Palata.

Garantem celého turnaje je florbalový klub 1. SC Vítkovice: „My sami samozřejmě přispíváme do turnaje dvanácti vlastními týmy. Pokusili jsme se to udělat tak, aby si všechny vítkovické děti na tomto domácím turnaji zahrály a mohly mít tak tu možnost konfrontace se zajímavými soupeři,“ pokračuje zároveň generální manažer Vítkovic.

Celkem se během turnaje odehraje hned 325 zápasů! Z toho 215 utkání v základní části a 110 bojů play-off, a to vše na devíti hřištích v sedmi různých halách po Ostravě.

O budoucnosti turnaje už mají pořadatelé jasnou představu: „Nechceme zůstat jen u ostravských her florbalových, chtěli bychom to rozšířit i o volejbal, basketbal a jsme předběžně domluveni i s házenou a korfbalem. Tyto turnaje by výhledově probíhali pod záštitou spolku Ostravské hry v pěti po sobě jdoucích víkendech.“

Mezi pořadateli se objeví i členové Handy clubu: „Jsme rádi, že jsme byli do tohoto projektu přizváni. Máme v klubu lidi s různými handicapy, kteří se mohou účastnit jako pořadatelé, takže jsme to uvítali,“ libuje si Zdeněk Jedlička, předseda klubu.

Kromě florbalu se účastníci mohou těšit i na zlevněné vstupné různých ostravských atrakcí a občerstvení v blízkosti hal. Výčet všech výhod najdete na stránkách turnaje pod hlavičkou Turnajové akce.

„Rádi bychom poděkovali partnerům a zejména městu, které nás podpořilo pěknou částkou,“ zakončuje Palata.

Partneři turnaje