Logo

florbal

Pro polovinu týmu z elévek to byly super zápasy, hodnotí zlatý trenér Hattricku Pavel Stejskal

Tříčlenné kategorii mladších žákyň na Ostravských hrách 2023 jeho celek dominoval a získal sedm výher ze sedmi utkání proti dvěma různým soupeřům. Řeč je o trenérovi Pavlu Stejskalovi a jeho Hattricku Brno.

Sedm zápasů a sedm vítězství, to logicky znamená zlaté medaile pro tým Hattricku Brno v mladších žákyních. „Turnaj byl fajn, akorát počet týmů mě trochu zklamal, protože se nepřihlásily další týmy. Ale zahráli jsme si florbal a užili jsme si to, hlavně holky si to užily. Měl jsem tady půlku týmu z elévek a půlku z mladších žákyň, takže minimálně pro elévky to byly super zápasy pro další posun v kariéře,“ říká Pavel Stejskal k duelům proti polskému Radzewu a Vítkovicím.

Jeho hráčky si turnaj v Ostravě užily. „Ony se vždy strašně těší na venkovní zápasy, hlavně tehdy, když přespávají jinde než doma. Mají tedy nejen florbal, ale takovou zábavu, jsou spolu a jsou velmi dobrá parta,“ usmívá se trenér.

Jeho tým byl objektivně také nejvíce fyzicky vyspělým. Je to výhoda? „Myslím si, že určitě ano, protože minimálně ty menší holky měly respekt u mantinelu, jít do osobního souboje a tím nás Polky přehrávaly. Samozřejmě, větší holky tento respekt nemají a tam jsme uhrávali situace zase my,“ hodnotí.

O účasti na příštích Ostravských hrách má jasno. „Určitě,“ odpovídá na otázku o účasti v roce 2024.

Partneři turnaje