Logo

florbal

Pětkový florbal kluci umí, náš ročník 2012 je výjimečný, říkají trenéři Šternberku

Elévové Šternberku neměli na Ostravských hrách 2023 konkurenci a zaslouženě berou zlaté medaile ve své kategorii. O ohlasy jsme poprosili dvojici trenérů Jana Večerka a Lukáše Sedláka.

To byla jízda! Sedm zápasů, stejný počet výher a zasloužené první místo v kategorii elévů, takový je výsledek Šternberku v kategorii elévů na Ostravských hrách 2023. „Hodnotím turnaj skvěle, v Ostravě jsem byl už několikrát, ještě v době kdy nebyly dva turnaje, ale už tehdy jej organizoval pan Kučera. Loni jsme tady měli starší tým. Letos jsme tady měli oba dva týmy a mladší žáky jsme měli ve finále, elévové mají zlato. Takže naprosto skvělé, perfektní,“ uvedl trenérský štáb, který tvoří Jan Večerka s Lukášem Sedlákem.

Oba trenéři mají pod rukama velmi šikovnou partu kluků a děvčat, což se na Ostravských hrách a nejen tam ukázalo. „Tento ročník 2012 je luxusní, nevím, jak jinak to říct. Tihle kluci byli před čtrnácti dny třetí na turnaji PFC od Martina Formana a už tam dokázali, že pětkový florbal hrát umí. Navíc umí hrát také dozadu a máme skvělou gólmanku, takže proto asi ten jeden inkasovaný gól,“ pochválili také brankářku Elišku Večerkovou.

Jaké je jejich kouzlo, v čem dělají svou práci nejlépe? „Těžko říct, v čem to děláme nejlépe. Trénujeme stejně, možná méně než florbalové velkoluby. Měl jsem možnost mluvit s klukama z Bulldogs nebo Vítkovic a oni možná trénují ještě více než my a mají také lepší prostory, protože třeba ve Šternberku nemáme halu pro oficiální zápasy. Takže možná je to tím, že tento ročník je prostě výjimečný,“ usmívají se.

Přijedou na Ostravské hry také za rok? „Jednoznačně,“ zakončili zlatí trenéři.

Partneři turnaje