Logo

florbal

Dopolední souhrn druhé hracího dne

Od brzkého rána se rozjely zápasy Ostravských her. Přinášíme souhrn utkání hraná do 11 hodiny.

JUNIORKY A JUNIOŘI

Na programu měli dva zápasy jen junioři. FbK Kobylisy poprvé na turnaji vyhráli 2:1 nad Florbal Dačice - Žďár nad Sázavou. O vedení v tabulce se porvala mužstva FBC Intevo Třinec vs. Blue Devils a protože utkání skončilo remízou 3:3 je ve vedení jen díky skóre Třinec.

DOROSTENCI
Své zápasy začínají až před polednem. Přesněji v 11:45 hodin.

STARŠÍ ŽÁKYNĚ A ŽÁCI

Vítkovická děvčata si připsala první výhru, když porazily Fbk Horní Suchá 2:1. V následném utkání se Fbk Horní Suchá snažila vzdorovat stržkám Panthers Praha, ale ty jsou po výhře 2:0 stoprocentní.

Porubští TIGERS porazili Hornets Brno 3:1 a strži se tak posunuli na druhou pozici skupiny C, za FBK AS Trenčín – Red, který si poradil s PASKOV SAURIANS 4:2 a umocnil svou lídrovskou pozici ve skupině. Rožnovští Sršni se výhrou 7:4 nad TROOPERS Green posunuli na druhou pozici za Uničov a to jen díky skóre.

Souboj o první pozici skupiny D vyhráli Vsetínští těsně 7:6. Florbal Vsetín v bitvě porazil Torpedo Havířov. V tomto duelu došlo k fair play momenty, kdy si rozhodčí nevšimli dosažení gólu a tak si jej hráči vsítili sami. Druhý havířovský tým 1. SFK Havířov si vysokou výhrou 18:0 nad SKV umocnil vedení v tabulce F. A stejně tak učinil ve skupině B FBC ZŠ Uničov, když zvítězil nad ZFK Petrovice 3:1. To MVIL Ostrava ani v posledním utkání základní části turnaje nezvítězil. Zlín Lions zvítězil 7:1. Výhrou 3:2 překočil FBK AS Trenčín – White soupeře utkání FBC Intevo Třinec a  končí na druhém místě.

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ A ŽÁCI

První výhra zajistila Uherskobrodským druhou příčku. 1. SC TEMPISH Vítkovice porazili mlžky Brodu vysoko 8:0. Ve druhém utkání s FBC Hranice 2009 prohrály těsně 2:3 a hranické mlžky si tak připsaly třetí výhru v řadě.

Snad nejpočetnější kategorie je mlžů. Díky výhře nad Třincem 7:1 se zlínští Lions dostali na druhou příčku skupiny C, v které si Bulldogs Brno vysokou výhrou nad 1. SC Bohumín 98 13:0 pojistili vedení v tabulce. FBC Mohelnice druhou výhrou, tentokrát nad FBC Draci Říčany těsně 4:3, se posunul na druhou příčku skupiny F. SVČ Včelín vs. 1. FBK Eagles Orlová Florbalshop bylo utkání o první výhru. Po výsledku 3:2 byl šťastnější SVČ Včelín. Naopak Torpédo Havířov zažilo první prohru. Hornets Brno vyhrálo těsně 4:3.
Ve skupině F je stoprocentní tým Sokol Brno I EMKOCase Gullivers. Poměrem 10:1 porazil TJ Slovan Havířov. První výhrou turnaje si PANTHERS OTROKOVICE zařídili druhou tabulkovou pozici. Odnesl to FbC Frýdek-Místek prohrou 1:6. Ve skupině A se odehrál mezi 1. SC TEMPISH Vítkovice a Florbal Vsetín souboj o vedení v tabulce, který vyhrál Vsetín 5:2 a je zatím bez porážky.
Vyrovnaná je skupina D a to díky první výhře FBC Přerov. FBC ČESKÝ TĚŠÍN MŽ vyprovodil skórem 9:1. TROOPERS se druhou výhrou dostávají do vedení skupiny B. Odnesl to 5:2 tým Fbk Horní Suchá. FBC TIGERS PORUBA si první výhrou zajistil druhou příčku skupiny C. Poznań/Żytowiecko s Porubany prohrál těsně 1:2. A poslední utkání dopoledního bloku skončili 4:1 pro Předvýběr.CZ Florbal MB a 1. SFK Havířov tak odsunul na druhou pozici.

ELÉVOVÉ

Florbal Vsetín poprvé vyhrál. ZFK Petrovice porazil 2:1. V duelu Sokola Brno s Havířovem se první jmenovaný dostává výhrou 3:0 před soupeře zápasu. FBC Letka v utkání s FBC TIGERS PORUBA ani tentokrát nebodovala a Porubané jsou po výhře 3:2 ve skupině A na druhém místě. Třetí výhra v řadě dostává FBC Přerov na první místo. Poměrem 3:1 porazil PASKOV SAURIANS. O první výhru se hrálo v utkání Torpedo Havířov – FBC Mohelnice. Zapsala si ji Mohelnice díky výhře 6:3. Skupinu A jednoznačně ovládají Bulldogs Brno, když porazili TJ Slovan Havířov vysoko 13:0. Druhá výhra dostává TROOPERS  na třetí místo skupiny D. Vysokou prohru odnesl MVIL Ostrava – 17:2. No a ve skupině C je lídrem po utkání s Předvýběr.CZ Florbal MB  FbC Frýdek-Místek, když zvítězil těsně 2:1.

PŘÍPRAVKA

Na programu měla dvě utkání. Sokol Brno I EMKOCase Gullivers si hravě poradil s TJ Slovan Havířov a po výhře 12:2 je na druhém místě tabulky. V ostravském derby bral výhru favorit turnaje. 1. SC TEMPISH Vítkovice porazily FBC TIGERS PORUBA 4:1 a zatím nezakusily prohru.

Partneři turnaje